Over de wijkbus

Wijkbus Alexander is opgericht op 12 oktober 1987 en is de oplossing voor:

Met personenbusjes worden dagelijks zo’n tweehonderd ritten verzorgd van deur-tot-deur (bij een appartementsgebouw is dit de entree van het gebouw). Rolstoelvervoer is zeer beperkt mogelijk, u kunt de rollator meenemen.

U kunt van de Wijkbus gebruik maken voor allerlei dagelijkse activiteiten, zoals bezoek aan familie/vrienden, boodschappen doen, clubs, dagopvang, tandarts, huisarts, fysiotherapie, maaltijdprojecten e.d.

Ook rijdt de Wijkbus naar het IJsselland ziekenhuis, polikliniek IJsselland Kralingen, begraafplaats Schollevaar, comfort woning Prins Alexander en naar een beperkt aantal bestemmingen in het gebied Capelle XL.

De wijkbus, iets voor u?

Om gebruik te maken van de diensten die de Wijkbus aanbiedt, moet u als deelnemer(s) ingeschreven staan bij de Stichting Wijkbus Alexander. De deelnemersbijdrage is € 16,50 per jaar en met partner € 24,75 indien u gebruikt maakt van automatische incasso. Via acceptgirokaart betaalt u € 2,50 extra. Schrijft u later in dan 1 januari dan betaalt u naar rato. Hiernaast betaalt u per enkele rit per persoon € 1,35. U kunt in de bus ook met PIN en contactloos betalen. Wilt u deelnemen of meer informatie, belt u dan naar de Wijkbus.

Deur-tot-deur vervoer

Op werkdagen (maandag tot en met vrijdag), kunt u van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:30 een beroep doen op het deur-tot-deur vervoer van de Wijkbus. Wij vervoeren u naar elk adres binnen Prins Alexander (Ommoord, Zevenkamp, Oosterflank, Het Lage Land, Prinsenland, Kralingseveer en Nesselande). Neemt u een begeleider mee als u met ons rijdt, ook die kan tegen betaling van de ritprijs met de Wijkbus mee naar uw bestemming.
De wijkbus verzorgt een groot aantal ritten, we raden u aan de rit minimaal 1 en maximaal 7 dagen tevoren te reserveren.

IJsselland service

U kunt ook met de Wijkbus naar het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Voor deze service gelden dezelfde voorwaarden en ritprijzen als voor het deur-tot-deur vervoer.

Recreatieve tochten

(alleen voor deelnemers van Wijkbus Alexander, zonder begeleiding)
We rijden in het voorjaar en de zomer op zaterdagochtenden recreatieve tochten.
En in het najaar kunt u met de Wijkbus naar een Kerstmarkt of een avondtour maken.  Klik hier voor meer details.